- Doel

- Artiesten

- Sponsors

 

Jubileumconcert groot succes

 

Zaterdagavond 3 oktober was de St. Martinuskerk in Noorden niet meer te herkennen als kerk. En waande de toeschouwers zich in heus theater. drie dagen was er gebouwd om de kerk om te toveren tot een theater. Dit omdat de stichting Kaskazini haar 20 jarig bestaan vierde met een Jubileumconcert.

Tijdens het Jubileumconcert voor de stichting kwamen er wel 70 artiesten langs op het podium in verschillende koren en groepen. Vooraf was aangekondigd dat “Night off the proms” hierbij in het niet zou vallen en daarmee was niets teveel gezegd.

De muziek liep uiteen van Psalm 42 van Felix Mendelshon Bartholdy tot nummers van U2 en De Dijk.

 

 

 

Ook waren er wisselende samenstellingen in de koren/groepen die langs kwamen waardoor het allemaal een speels verloop had.

Tijdens de optredens werden er boven de koren filmbeelden vertoond van 20 jaar Kaskazini en zo kwamen voorbij beelden van Pater Knaap,

Pater Piet Leliveld en bakker Jan Tersteeg en alle andere projecten die de stichting heeft kunnen ondersteunen in die twintig jaar.

Dit was nog niet alles want tijdens het wisselen van de koren waren er interview’s met o.a. de Ambassadeur van Kenia die vertelde waarom kleine organisatie’s zoals Kaskazini zo belangrijk zijn. De overheden kunnen zich alleen beperken tot het geven van basishulp waardoor er nog veel mensen niet bereikt worden. Op dit moment heerst er in het noorden van Kenia grote droogte waardoor het vee sterft, de mensen geen eten en drinken meer hebben de kinderen daardoor niet naar school kunnen. Kleine organisatie’s zoals Kaskazini kunnen dan veel betekenen voor een kleine gemeenschap daar.

 

Ook De directeur van de Derde Wereld Werkplaats kwam aan het woord en op de vraag; Is het niet flauw dat we onze “oude”spullen weggeven en niet gewoon “nieuwe” spullen voor hen kopen antwoordde hij; Neem nu de “oude” naaimachine’s men geeft deze weg en koopt een nieuwe veel lichtere die je met een vinger kan optillen. Maar wij hebben veel liever de oude naaimachine’s want deze zijn veel degelijker en zijn nog door ons en onze mensen in Afrika te repareren als ze kapot zijn.

 

Samen met de optredens werd dit een heel bijzondere avond waar nog lang zal worden over nagepraat.

 

 

 

 

 

Dit alles had als doel om een waterput in Kenia te financieren en met een stralende blik kon de voorzitter van de stichting Jos Schalkwijk aan het eind van dit concert de cheque voor deze waterput overhandigen aan de Ambassadeur en father Barnabas voor de mensen in Kenia en speciaal die in Isiolo.

 

Na de overhandiging werd met alle artiesten het concert afgesloten met het nummer “we are the world” waar ook father Barnabas zijn aandeel in had. Hierna kreeg het voltallige artiestenkoor terecht een staande ovatie.  

 

 

 

 

 

 

Stichting Kaskazini 20 jaar

 

Ja, u leest het goed.

Dit jaar op 4 oktober 2009 om precies te zijn bestaat Stichting Kaskazini al weer 20 jaar.

 

Kaskazini is opgericht om het werk van Noordense pater Roel Knaap een gezicht te geven.

Later heeft de stichting pater Piet Leliveld ondersteund met zijn werk in Soedan.

En de laatste 10 jaar ondersteunt ze o.a. het dorp Danyame in Ghana.

 

Wat heeft Kaskazini bereikt in al die jaren?

Ondersteunen van polytechnisch onderwijs in Kenia, de vluchtelingen in Soedan,

pater Maurice Oloo in Kenia met het opzetten van een apothekerspost,

de bouw van een oven bij het Turiani hospital in Tanzania,

een waterpomp, bibliotheek en een maïsmeelmolen in Ghana, kindsoldaten in Oeganda,

Rick Voorend met de bouw van een school in Zambia.

 

Dit is een greep uit de projecten, die Kaskazini in 20 jaar heeft kunnen ondersteunen.

 

Maar dit alles had Kaskazini nooit kunnen doen zonder uw steun op wat voor wijze dan ook; actief of als sponsor/donateur.

Natuurlijk weten wij dat u onze betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan.                    Wij kunnen u dan ook met een schoon geweten vertellen dat wij inderdaad het geld altijd besteden daar waar het voor gegeven is.

 

Wij hopen dit nog jaren te blijven doen.

 

Om u allen te bedanken voor al die steun de afgelopen 20 jaar, houden wij een jubileumconcert.

Dit zal worden gehouden op zaterdagavond 3 oktober 2009. In de St. Martinuskerk in Noorden.

Het wordt geen klassiek concert, maar een concert met allerlei muziekstijlen; klassiek, pop, rock, blues, jazz en cabaret. Kortom voor elk wat wils. 

 

Met de opbrengst van dit concert hopen we een waterput in Kenia te financieren. zie Doel 

 

Natuurlijk willen wij speciaal u uitnodigen om dit unieke concert bij te wonen.

 

 

 

 

 

Copyright © Stichting Kaskazini