- Doel

- Artiesten

- Sponsors

- Jubileum


Met de opbrengst van dit concert hopen wij een waterput te kunnen financieren in Kenia.       Via Father Barnabas Munene kregen wij dit verzoek. Hij is de opvolger van Father Maurice Oloo die in 2004 in Noorden is geweest maar een jaar later plotseling kwam te overlijden. Hij heeft zijn eigen parochie in het bisdom Isiolo in noord Kenia. Dit is een troosteloos, dor gebied en hij werkt in een ver afgelegen deel van dit bisdom. Hij werkt onder de Samburu, dit is een nomaden stam. Hun levenswijze lijkt op die van de Massai. In dit gebied is het slecht gesteld met de veiligheid; Er zijn nogal stevige vuurwapens in omloop, en men schuwt niet deze te gebruiken.

Bisdom Isiolo ligt 250 km. Ten noorden van Nairobi. Het bisdom is opgedeeld in elf parochie’s. Father Munene is pastoor van de Merti Catholic Mission. Deze plaats ligt nog eens 206 km. ten noorden van Isiolo, en heeft +/- 15.000 parochianen.Het gebied ligt aan de rand van de woestijn. Er valt slechts 143 mm. regen per jaar in de maanden oktober en november.      Dus veel te weinig voor landbouw.

Father Barnabas Munene werkt onder de stammen van de Boran en de Samburu dit zijn nomaden die vee houden (koeien, schapen, geiten, ezels en kamelen.) Er heerst grote armoede.

Het terrein is erg ruw, slechte zandwegen of helemaal geen wegen. De kudde wordt verplaatst van de ene weidegrond naar de andere. Er zijn in dit gebied bijna geen markten. De missiepost bevat een schooltje en een gezondheidscentrum. Er is schoon water. De vrouwen leven hier in hun eigengemaakte hutten, terwijl de mannen rondzwerven met het  vee.

Ziekten die veel voorkomen en behandeld worden in het gezondheidscentrum zijn: malaria, tyfus, dysenterie, wormen ogen en KNO ziekten.

 

Via Father Barnebas Munene kregen wij een verzoek voor het plaatsen van een waterput in dit troosteloze gebied.

 

Hij stuurde deze foto's welke gemaakt zijn in een naburig dorp waar er al een waterput gerealiseerd is.

 

Hierbij een volledig rapport die wij toegestuurd kregen. Waterput Isiolo

 

 

 

 

Copyright © Stichting Kaskazini